30 d’oct. 2010

Sant Sadurní de Castellví de la Marca (nova)

Foto: J. Urpí (1997)

Església del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, comarca de l'Alt Penedès. S’hi arriba des de Vilafranca del Penedès, agafant la carretera de la Múnia i un cop passat el poble, a ma dreta trobarem la carretera que en 3 km. ens portarà a Castellví de la Marca.

Es tracta de la nova església d’estil neogòtic construïda al segle XX per substituir l’antic temple medieval de les afores del poble. Consta d’una nau amb capçalera rectangular i capelles laterals, coberta a dues vessants,
campanar de planta quadrada i amb la rectoria annexa.

Foto: J. Urpí (1997)
La història es remunta l’any 1779, quant el senyor rector escriu al seu bisbe demanant una església i una rectoria en un lloc més adient i a prop de les cases de la parròquia. No és fins a començament del segle XX que mossèn Francesc Tolrà comença les obres en uns terrenys donats per la família Sans de cal Noya i la va acabar el seu successor mossèn Anton Fàbregas. Va ser inagurada i beneïda el 29 de novembre de 1925, festivitat del seu patró. Desprès va ser malmesa per la guerra civil del 1936 i va ser restaurada l’any 1955 amb el projecte de l'arquitecte Josep Maria Sagnier.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada