6 d’oct. 2012

San Saturnino de Carrias (vella)

Foto Josep Urpi          any 2000

Església abandonada del bisbat de Burgos, municipi de Carrias, comarca de la Bureba, província de Burgos.

S’hi arriba per la carretera N-1 (Madrid – Irun ) fins arriba a Bribiesca i des de aquí agafar la BU-710 en direcció a Belorado i després de passar per Bañuelos de Burela prendre una desviació a la dreta per la carretera BU-711 fins a Carrias.

Església del segle XVI i reformada en varies ocasions al llarg dels segles fins a l’actualitat, abandonada i en molt mal estat. Planta de creu llatina amb volta de creueria i una capella lateral més tardana. Interessant portalada d’estil renaixentista- plateresc amb dos medallons amb les imatges de Sant Pere i Sant Pau, campanar de planta quadrada i varis contraforts a l’exterior de la nau.

Foto  Josep Urpí           Any  2000

Hi havia un retaule major del segle XVIII amb la imatge gòtica de Sant Sadurní al centre, dues talles de Sant Pere i Sant Pau i una escena del calvari que coronava el retaule.

Situat a la dreta hi havia un altre retaule dedicat a Santa Catalina de Alexandria amb imatges de Santa Anna, la Verge amb el seu Fill i altres representacions de sants.

A l’esquerra es trobava un retaule dedicat a Sant Joan Baptista amb l’Anyell Pascual al centre i als costats el bateig de Jesús, la degollació dels Sants Innocents, un episodi de la vida de Sant Martí i una talla de Sant Sebastià.

En el llibre de visites pastorals de l’any 1718  indica que servien a la parròquia dos beneficiats que cobraven docents ducats cada un i que en el terme existien les ermites de Sant Roc, sant Martí i Sant Cosme. 


BIBLIOGRAFIA    " Excursión a Carrias " (1948 ) 
                                
                                de Luciano Huibrodo Serna

                                 www.burgosmagico.blogspot.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada