23 de nov. 2011

San Saturnino de Robladillo de Ucieza

 foto J. Urpí
Església del bisbat de Palencia, lloc de Robladillo de Ucieza, municipi de Valde-Ucieza, comarca de Tierra de Campos, provincia de Palencia. S’hi arriba per la carretera de Palencia a Carrión de los Condes i des d’aquí per San Mamés de Campos en vuit quilometres trobes el poble.

La primera referència del lloc, es troba en la documentació del monestir de San Zoilo de Carrión i recull una donació feta l’any 1208. També surt esmentada en el llibre conegut com “La más antigua estadística de la diócesis de Palencia” de l’any 1345 amb el nom de Sanct Sadornín de Roblediello, en la qual descriu les persones que estan al seu servei, el salari que han de cobrar i el repartiment dels delmes entre l’església i la catedral.

 foto J. Urpí
Es un temple d’una sola nau amb capelles als costats, campanar de torre quadrada, pòrtic d’arc llis que protegeix una portalada gòtica, que devia pertànyer a un altre edifici anterior, ja que l’actual es d’estil barroc. Presideix l’altar major un retaule amb l’imatge del titular de l’església. Cal destacar unes taules d’un retaule on hi trobem quatre plafons amb escenes de Sant Sadurní, segons la professora d’art Irune Fiz, es pot datar cap l’any 1510. Es obra d’un pintor anònim conegut com el Maestro de Calzada, amb influencies de la pintura de Pedro Berrugete. També cal destacar una pila baptismal del segle XIII.

 foto J.Urpí

BIBLIOGRAFIA: Catálogo Monumental de Palencia .
                          Enciclopedia del románico de Castilla-León

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada